VÄRLDENS GODASTE EFTERRÄTT - VANILJ & CHOKLADPANNACOTTA

fredag 24 februari 2012

Ikväll tänkte jag bjuda er på ett dunder recept, vanilj och chokladpannacotta! Men bli inte rädd, det är inte så svårt som det ser ut! Ge det ett försök, och jag lovar att du kommer vara fast för alltid. Perfekt om man ska ha bjudning, lätt att göra t.e.x dubbel sats på.

Pannacotta vanilj, pannacotta choklad, Vanilj och chokladpannacotta, pannacotta, världens godaste efterrätt

Okej, då kör vi!
Ni behöver till 4 personer:

5dl Grädde
1 Vaniljstång
2 dl Creme Fraiche
1 dl Socker
50g mörk 70% choklad
2 tsk gelatin pulver
3 msk vatten

Sen gör ni såhär:

Dela vaniljstången på mitten, bryt isär chokladen och smält den i mikro eller
 med hjälp av vattenbad.

Häll sedan i 5 dl grädde, 1 dl socker & vaniljstången i en kastrull. Koka upp & rör om försiktigt hela tiden, när det har kokat upp, sänk värmen och låt det puttra i några minuter. Jag brukar röra om lite, håll koll så det inte bubblar över..(här hänt mej)..
Puttrar, sedan efter någon minut tar ni av från spisen, tar ur vanilj stången &
 rör ner Creme F.

Nu kan ni ta 3 msk vatten och blanda med 2 tsk gelatin pulver i en liten skål, kör det i mikron en liten stund till det löst sej. Sedan blandar ni ner det också i smeten. 

Ställ upp glas.

När allt utom chokladen är blandat så häller ni upp hälften av 
smeten i en annan skål eller vad ni nu har, blanda sedan i den smälta chokladen tills smeten 
blir jämn och fin. 

Häll i chokladsmeten i glasen.

Jag ställde mina utomhus, då det finns risk att dem annars tar lite kylskåps smak. 
Grädde drar gärna åt sej, men vill ni ha dom i kylen går det också. Täck dom med något bara.

Låt nu choklad delen stelna till i ca 1-2 timmar, ni får gå och känna på dom lite försiktigt.
Klart? Ja då håller ni i vanilj delen som ståt framme undertiden. 
Ni ska alltså inte ställa in den delen i kylen, medans chokladen stelnar. 

Pannacotta vanilj, pannacotta choklad, Vanilj och chokladpannacotta, pannacotta, världens godaste efterrätt

Sen är det bara in med allt igen i kylen och vänta tills godingarna har bra konsistens.
Sedan är det bara att njuta, till sommaren är det underbart gott med jordgubbar
& hallon till.

Provar ni receptet får ni gärna berätta för mej efter vad ni tyckte!

Join the conversation!

  1. Mmmm det låter och ser alldeles ljuvligt ut kram och trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Ser fantastiskt gott ut!!!
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  3. ja flickor det är precis vad det är! =D

    SvaraRadera
  4. Och så vackra bilder du har tagit - och kul att du tittade in hos oss igår!
    Ha en härlig helg!!!
    /Helena :-)

    SvaraRadera
  5. Jag dööör så gott det både ser ut och låter!!! Detta SKA jag göra imorgon!!

    Ha en fin kväll!

    /Annelie
    http://ettfridfullthem.blogspot.com/

    SvaraRadera
  6. Annelie: Oh vad kul, det är verkligen farligt god!!! Min karl nästan tvingar mej att göra denna varje helg..farligt som sagt.. ♥

    SvaraRadera
  7. Jamen visst är det väl otroligt gott.
    Så fina bilder.
    Ha en härlig kväll
    AC

    SvaraRadera
  8. Håller med - Pannacotta är den absolut godaste efterrätten! Har aldrig provat att ha Creme Fraiche i, så det här bara måste jag testa =)
    Hoppas du får en riktigt trevlig helg!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  9. Den va grymt god med crème fraich i! Tack så mycket för receptet!

    SvaraRadera
  10. Hade detta som nyårs efterrätt nu till 2014 den var sjukt uppskattad. Har gjort det flera gånger sen dess med. Tack så jätte mycket för tipset :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har använt detta recept tusen gånger, jättebra, tack! Nu ska jag göra tårta på det med kladdkakebotten.

      Radera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.